ПОДКРЕПЕТЕ НИ КАТО ДОБРОВОЛЕЦflag


 

Независимо каква е действителността в момента, нашето общество е възникнало на база взаимната помощ и правенето на добро. Така ще бъде и в бъдеще, защото добротворчеството стои в основата на гражданското общество, сплотява хората и изгражда доверие.

Ние, от Дружество „Васил Левский“ отдаваме особено голямо значение на взаимопомощта и поради това тя е залагнала като основна водеща ценност в устава ни.

Доброволчеството не е просто „да направиш нещо безплатно и безвъзмездно“ за другите, а е нещо много повече – то е житейска нагласа, начин на мислене и съпреживяване на света. Пример за това е Светецът от Байлово – Дядо Добри. Никой от нас не е очаквал, че този човек ще следва толкова неотклонимо и всеотдайно своята доброволна кауза - да събира години наред милостиня от хора с добри сърца и да я дарява изцяло за реставрация на българските храмове, сам живеейки същевременно в лишения и нищета.

Следвайки този и други подобни светли примери, мнозина от нас работят доброволно, безвъзмездно, всеотдайно и от сърце за каузите, за които се бори Дружество „ Васил Левский“, защото вярват, че доброто е „заразно“. Това се доказва от постоянно увеличаващите наши се членове, симпатизанти, приятели и дарители.

Ако разполагате със свободно време, ако желаете да дарите своите умения и сърцатост или просто да подпомогнете нашите каузи, то ще се радваме да се свържете с нас!  Ние имаме нужда от всеки един човек и дори от такъв, който просто да дойде, да се усмихне и да ни каже: „Браво! Страхотни сте!“...

 

 

От Управителния съвет